Fliser bad
Når du skal skape drømmebadet, er baderomsfliser til både gulv og vegg et naturlig valg. Enkel rengjøring og lang holdbarhet gjør at du kan nyte de vakre omgivelsene du har skapt deg i lang tid. Kanskje ønsker du et klassisk uttrykk, den skandinaviske looken eller noe mer trendy og urbant? Du finner alltid de flisene til badet du har lyst på hos Flisekompaniet.
Finn inspirasjon til fliser på bad
Det aller viktigste når du velger fliser er rett og slett at du blir fornøyd. Men med et så enormt utvalg fliser og mosaikk, kan det være lett å gå seg vill. Derfor er det ofte lurt å begynne med å finne stilen du ønsker deg først. Da får du snevret inn valgene, og kan begynne å plukke ut noen favoritter. Husk også at selv med et lite bad har du overraskende stor frihet til å tilpasse og skape den oasen du drømmer om. Det handler om å være kreativ. Ta også i bruk ekspertisen du finner hos baderomsekspertene hos oss i Flisekompaniet.
Velg riktige baderomsfliser
Dagen er kommet og du skal ta valget: hvilke fliser skal jeg velge? Selv om flisene i seg selv står for en svært liten del av det totale budsjettet, er det likevel lurt å tenke seg godt om. Ikke minst fordi flisene kanskje er det du legger aller mest merke til på badet.
Derfor er det et par ting som bør være krysset av på listen:
1.Bruk sklisikre fliser der det kan bli vått
Når du velger gulvfliser til badet er det viktig å tenke på overflaten av flisen. Den spiller en stor rolle for hvor sklisikker den er, og det kan være stor forskjell på følelsen av en tørr og en våt flis. Hver flis får en klassifisering som viser hvor sklisikker den er, og du finner under spesifikasjonene på produktsidene.
Klassifiseringen avhenger av om flisen brukes barfot eller med sko. Klassifiseringen for sko deles inn i R9-R13, mens for barfot bruker vi A, B og C. På badet er det mest naturlig at det er klassifiseringen for barfot som er mest viktig.
- A: Dette er flisene med lavest sklisikkerhet. De er ideelle for bruk i tørre områder, som garderober.
- B: Disse flisene tilbyr en høyere grad av sklisikkerhet og er derfor godt egnet for våtere områder, som for eksempel dusjen.
- C: Høyest sklisikkerhet. Perfekt for områder med høy risiko for glatte overflater, som trapper som fører ned til vann eller skråflater ved bassengkanter.
Det er verdt å merke seg at høyere klassifisering ikke nødvendigvis er utelukkende positivt, da det samtidig betyr at mer sklisikre fliser er vanskeligere å rengjøre.
2. Velg baderomsfliser med lavt vannoppsug
Flisene du velger må være av en kvalitet som tåler vann og fukt som oppstår i et våtrom. De bør altså ha et lavt vannoppsug. Moderne fliser, spesielt store porselensfliser, fjerner i stor grad problemet med høyt vannoppsug. Med lavt vannoppsug reduseres risikoen for misfarging og andre vannrelaterte skader. Dette gjelder særlig gulvflisene på badet.
Heldigvis er alle flisene du finner her i romvelgeren for fliser bad godt egnet til å bruke på badet.
3. Tenk på fugene på badet
Fugene er det svakeste punktet på veggen, fordi det er der vannoppsuget er størst. Tidligere var flisene ofte små og med mange og brede fuger, som absorberte mye vann. Det kunne føre til fukt- og muggskader. Dagens fugemasser er for det første mer vann- og smussavvisende enn tidligere. I tillegg har du tilgang på større fliser med mer presise kanter. Da blir det mer flis og mindre fug, og svakhenten på veggen blir mindre.
I tillegg bør du huske at fugemasse i farger kan bidra til å forsterke stilen din!
4. Følg hjertet
Sist men ikke minst! Følg hjertet og våg å vær litt tøff. Gå for noe du virkelig har lyst på, selv om de koster noen få tusenlapper mer. Hvis du finner frem kalkulatoren og regner litt på det, vil du fort komme frem til at flisene nok er den delen av oppussingen som gir deg mest igjen for pengene.
Flisene er kanskje den aller mest synlige detaljen på badet, og utgjør en veldig stor del av uttrykket du ender opp med. Det er lite som er mer kjedelig enn å ha investert store summer i det du ikke ser bak veggen, og så sitte igjen med et resultat du ikke er helt fornøyd med, men som kunne blitt det store med bare noen små justeringer.
Vaske fliser på bad
Hos Flisekompaniet finner du en rekke gode tips til hvordan du bør vaske flisene på badet. For å bevare flisene på best mulig måte er det lurt å bruke riktige rengjøringsmidler. Unngå såpeprodukter som kan etterlate fettrester og skjolder. Den beste rengjøringen får du ved å bruke PH-nøytrale rengjøringsmidler, som er spesielt utviklet for keramiske fliser og naturstein. Hos Flisekompaniet får du også de beste tipsene til hva du trenger for vask av bad og dusjkabinett.
1633 produkter
Nordic Stone, Islanda 60x60 Flis
1 099,– per m²
Re-Use Concrete, Fango Sand 60x60 Flis
1 299,– per m²
Re-Use Concrete, Malta Grey 30x60 Flis
1 199,– per m²
Loop, Grey 30x60 Flis
- FAST LAVPRIS
299,– per m²
Lombarda, Bianco 60x60 Flis
1 199,– per m²
Architect Resin, Copenhagen Ivory 60x60 Flis
1 199,– per m²
Lombarda, Grigio 60x60 Flis
1 199,– per m²
Frammenti, Grigio 60x60 Flis
- -30%
559,– per m²Før 799,– per m²
Ego, Avorio 60x60 Flis
999,– per m²
Dreaming, Gray Stone (Matt) 60x60 Flis
1 099,– per m²
Metaline, Iron 60x60 Flis
1 199,– per m²
MaPierre, Naturel Ancienne 5x5 Mosaikkflis
- NYHET
3 799,– per m²