1: Porselensfliser er ekstremt slitesterke
Flisene du får hos Flisekompaniet - Studio Bergersen i porselenskvalitet er ekstremt slitesterke. De tåler hard bruk over lang tid og holder seg akkurat like godt i tiår etter tiår. Når flisene først er lagt på riktig måte, kan de egentlig fint holde i 50 - 100 år. De har med andre ord en enormt lang levetid.
I tillegg kan porselensfliser brukes overalt, både inne og ute. Du kan like fint legge flisene i et kjøpesenter, i garasjen eller som flisheller på terrassen. Flisheller legges på små pidestaller, og da slipper du både fug og lim. Det er fullstendig vedlikeholdsfritt, i sterk kontrast til det å måtte beise terrassen hvert andre eller tredje år. Det holder å skylle vekk smuss og søle med varmt vann.
2: Gode fliser har minimalt vannoppsug
Tidligere var flisene små, og som en konsekvens ble det masse fuger mellom alle flisene. Fugene er det svakeste punktet ved flisene, fordi de har langt større vannoppsug, som kan gjøre det fuktig bak flisene. Er du uheldig kan det danne grobunn for muggsopp og andre fuktskader.
I dag er dette problemet i stor grad historie. Flisene kan i dag bli så store at det rett og slett er færre fuger enn før. I tillegg er flisene rektifiserte, som gjør at fugen blir smalere. Fugemassen som brukes i dag har også blitt bedre, og du kan få fugemasser som er mye mer vann- og smussavvisende enn før. Sammen med store porselensfliser gir det et mye tryggere resultat.
I tillegg har selve flisen et veldig lavt vannoppsug. Naturstein, som for eksempel marmor, har åpne porer, som gjør at vannet og smuss kan trenger inn i overflaten og gi misfarging over tid. Problematikken rundt dette er med andre ord borte hvis man bruker porselensfliser.
3: Stor variasjon i uttrykk
Når du før skulle ha noe som så ut som tre, måtte du ha tre. Skulle du ha metall, måtte du finne noe i metall. Skulle du ha en betongvegg, ja da måtte du rett og slett lage veggen i betong. I dag kan fliser gjenskape alt fra tre og metall til marmor og andre natursteiner i en rekke farger. Takket være flere tiår med teknologisk utvikling, kan vi i dag ta i bruk det unike produktet som porselensfliser faktisk er.
Egenskapene er utviklet av bransjeledende produktutviklere, for det meste i Spania og Italia, og har bidratt til å gi helt ny glasur, fargepigmenter og digitalprint til flisene. Resultatet er at du for eksempel kan få et “tregulv” i fliskvalitet. Det tåler mer, holder lengre, og er langt mer poretett. Du får rett og slett det beste fra flere verdener, til en veldig gunstig pris.
4: Lett å rengjøre porselensfliser
Når flisene er poretette betyr det samtidig at de er vanvittig lette å rengjøre. Det er mye av grunnen til at kanskje den største trenden vi ser om dagen er å bruke porselensfliser på kjøkkenbenken. I motsetning til natursteiner, som lett trekker til seg flekker og smuss, kan en kjøkkenplate i porselen holdes ren med kun varmt vann. Teoretisk sett kan du fint søle både rødvin og grillsaus og la det ligge uten at det trekker inn.
I tillegg tåler benken all slags varme fra gryter og stekepanner. Faktisk kan du nå få innfelt stekeplaten rett i porselensfliser. Det består av teknologi som plasseres på undersiden av porselensplata, og fungerer som en induksjonsovn. Du trenger altså ingen mørk glassplate, men setter bare kjelen rett på flisene og bruker det som stekeplate. Resultatet blir et stilrent og praktisk produkt som vi tror kommer til å bli veldig populært fremover.
5: Kvalitetsfliser hever verdien på boligen
Når boligen din skal takseres og det skal settes en verdi, er det de dyre rommene, som baderom, som særlig er med å påvirke prisen. Da vil naturligvis et kvalitetsprodukt som porselensfliser spille på riktig side av verdisettingen. Fliser er et anerkjent og eksklusivt produkt, med en ærverdig historie som strekker seg tusenvis av år tilbake.
Enklere produkter som baderomspanel og gulvbelegg gir deg ofte et helt greit resultat, men som gjerne må skiftes ut etter 10-15 år. Med porselensfliser har du et bad som kan vare i 50 år, og det holder seg like fint og eksklusivt i lang tid.
6: Fliser er et bærekraftig produkt
Bærekraft er en stadig viktigere del av alt vi kjøper og bruker. Forskning viser at når vi setter miljøavtrykket på fliser opp mot andre overflateprodukter, kommer fliser best ut av alle over en periode på 30 år. Da er både brenning under produksjon og tidvis litt lang transport inkludert i bærekraftsregnskapet, som er de to største utslippspostene ved fliser.
Først og fremst er fliser bærekraftige fordi de har en så lang livstid. Legger du for eksempel laminatgulv i et kontorbygg, må du regne med å skifte ut gulvet etter 10-15 år. Velger du derimot fliser på kontoret, kan de ligge i over 50 år, eller per definisjon hele byggets levetid. Når du først har lagt flisene er det veldig lite vedlikehold og bruk av kjemikalier som trengs, og du kan være helt trygg på at flisene ikke kommer til å slippe ut noen avgasser fra vugge til grav.
I dag er rundt 30% - 40% av ingrediensene i en flis resirkulert. Alle fabrikkene Flisekompaniet - Studio Bergersen jobber med renser vannet og fører det tilbake til produksjonen igjen. I tillegg dekker flere og flere fabrikker takene med solceller, samt at det snart dukker opp hydrogenfabrikker. Det er både miljøvennlig og bærekraftig.
Ta kontakt med Flisekompaniet - Studio Bergersen
Besøk oss i en av våre butikker for å hyggelig prat om hva vi kan hjelpe deg med for dine prosjekter. Hos oss finner du faglig trygge medarbeidere som gir deg den ekstra servicen du trenger, samt gode tips og råd i valget av riktige produkter.